Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki gulasz a\'la curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
garść mrozonej fasolki szparagowej
łyżka oliwy z oliwek
cebula
ząbek czosnku
kilka pieczarek
żółta papryka
pieprz świeżo zmielony
łyżka śmietany
1-2 łyzeczki musztardy francuskiej
1/3 łyżeczki kurkumy
natka pietruszki
sól do smaku
ryż basmati
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
bulion drobiowy 300 ml
jogurt naturalny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki gulasz a\'la curry

Na rozgrzany olej wrzuciłam pokrojona w kostke piers, do tego pokrojona cebule, paprykę i pieczarki, jak sie podsmażyło dodałam czosnek podlałam bulionem, oproszyłam kurkuma, curry, wrzuciłam fasolke i gotowalo sie wszystko razem przez ok 10 minut. Na koniec dodałam jogurt, śmietanę, musztardę francuską i pieprz. Posypałam natką. Wyszło takie moje curry.

Podałam z ryżem basmati gotowanym z kurkuma, Curry było aromatyczne, kremowe i pięknie kolorowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 26.04.2012 12:09
coś dla mnie
Kate131 21.07.2011 09:13
apetyczny
Bart 11.03.2011 23:48
mmmm...pyszności
wedith1 28.09.2010 09:50
Wygląda baaaardzo apetycznie!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak