Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy a potem razem z serem mielimy przez maszynkę. Następnie dodajemy do nich 2 jajka oraz odrobinę mąki. Wszystko zagniatamy na ciasto, z którego wycinamy kopytka. Gotowe kopytka rzucamy na gorąca wodę z solą i olejem. Gdy wypłyną na górę wyciągamy je i podajemy z tłuszczem zmieszanym z bułka tartą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    jak u mamay
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajniuykie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olivka

    bardzo lubię!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    super !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    na biały ser nie wpadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    coś jak ruskie pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !