Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
mięso bez kości 70-80 dag
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ketchup 2 łyżki
cebula 2 szt
mąka 4 łyżki
smalec 4 łyżki
przyprawa kucharek 3 łyżeczki
angielskie ziele 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kminek 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą

Kapustę włożyć do garnka, podlać odrobiną wody, dodać angielskie ziele, liście laurowe, kminek, przykryć i gotować. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na smalcu, dodając pod koniec posiekaną cebulę, zeszklić, podlać wodą wsypać przyprawę kucharek i gotować do miękkości. Miękkie mięso przełożyć do kapusty, dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.02.2014 14:17
Podoba mi się :)
Katarzyna59 28.11.2013 10:30
fajny gulasz
m1monika 17.09.2013 11:57
uwielbiam gulasze :-)
misia53 14.11.2012 14:58
Bardzo ciekawy przepis
Iwona51
Iwona51 29.11.2011 09:27
super
Małgorzata113 26.03.2011 10:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak