Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z pałerem .

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 kg
przyprawa chili 2 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
sos chili słodko-pikantny 6 łyżek
ziele angielskie 6 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z pałerem .

Płaty żeberek pociąć na porcje ,natrzeć chili,pieprzem ,przyprawą do wieprzowiny i solą,zostawić na minimum 2 godz .
Patelnie z grubym dnem dobrze nagrzać i obsmażyć na niej mięso(bez tłuszczu ,bo z mięsa wytopi nam się ,aż nadto).Obsmażone mięso przełożyć do brytfanki,dolać 1 szklankę wody ,dodać liście laurowe i ziele angielskie ,przykryć i dusić w piekarniku nagrzanym do temp.180-200 st około 1 godz ,może być troszkę dłużej.Przed podaniem polać mięso sosem chili i wymieszać .
Ja swoje podałam z ogórkami chili i był naprawdę ogień w buzi ,więc radzę przygotować sporo picia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 29.04.2012 17:01
super
Jaheira11 04.03.2012 22:12
rewelacyjne
magical66 15.12.2011 10:26
fajny przepis
Misiek1 27.03.2011 10:29
super!
halinka1011 26.03.2011 10:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak