Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od białek,białka ubijamy z cukrem i łączymy z żółtkami,dodajemy mąkę i proszek do pieczenia,wlewamy olej i dokładnie mieszamy.Ciasto przekładamy do dwóch tortownic o śr 26 cm i 16 cm wyłożonych pergaminem,pieczemy w 170 stopniach przez 45 min.Gdy ostygną obydwa biszkopty przecinamy na dwa placki.Gotujemy budyń,studzimy go i ucieramy z masłem.Wiórki kokosowego rumienimy na patelni bez tłuszczu.Krem budyniowy mieszamy z 2/3 wiórków,trochę kremu zostawiamy do dekoracji a resztą przekładamy biszkopty i smarujemy też boki i wierzch.Resztą wiórków obsypujemy boki ciast.Ustawiamy jedno na drugim i dekorujemy rozetkami kremu i truskawkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !