Sposób przygotowania

Składniki zalewy zagotować. Serdelki blanszować 3 minuty we wrzącej wodzie. Wyjąć, ostudzić. Przekroić wzdłuż do połowy grubości. Do słoika wsypać papryczki, dodać czosnek i pieprz. Ułożyć serdelki. Zalać zupełnie zimną zalewą (wraz z przyprawami). Odstawić na 3 dni w ciepłe miejsce, a następnie włożyć do lodówki na 3 tygodnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Slyszalam o utopencach i musze przyznac, ze zaintrygowal mnie ten przepis, kiedys bede musiala go wypróbowac.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    woooow no dla mnie to czarna magia - w życiu nie słyszałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !