Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Utopence II

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynowane papryczki chilli 3 dkg
czosnek 4 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Zalewa:
ocet 10 % 3/4 szklanki
woda 3 szklanki
sól 1/2 łyżki
cukier 1/4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
indyk 60 serdelki

Przepis i sposób przygotowania na: Utopence II

Składniki zalewy zagotować. Serdelki blanszować 3 minuty we wrzącej wodzie. Wyjąć, ostudzić. Przekroić wzdłuż do połowy grubości. Do słoika wsypać papryczki, dodać czosnek i pieprz. Ułożyć serdelki. Zalać zupełnie zimną zalewą (wraz z przyprawami). Odstawić na 3 dni w ciepłe miejsce, a następnie włożyć do lodówki na 3 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 02.07.2012 17:07
woooow no dla mnie to czarna magia - w życiu nie słyszałam
Sarenka 02.05.2011 21:45
Slyszalam o utopencach i musze przyznac, ze zaintrygowal mnie ten przepis, kiedys bede musiala go wypróbowac.
patusia 26.03.2011 00:51
Fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak