Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Utopence I

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 25 dkg
czosnek 2 ząbki
Zalewa:
ocet 10 % 1 szklanka
woda 3 szklanki
sól 1/2 łyżki
cukier 1/4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
parówki 60 dkg
papryka marynowana 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Utopence I

Parówki obieramy z osłonek, wrzucamy na 2 minuty do wrzącej wody. Wyjmujemy, osączamy, studzimy. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki. Składniki zalewy zagotowujemy w garnku, następnie pozostawiamy do zupełnego ostygnięcia. Parówki, cebulę, paprykę i czosnek układamy w słoiku, zalewamy zalewą (wraz z liściem i zielem). Zostawiamy na 3 doby w ciepłym miejscu, następnie wkładamy do lodówki na 3 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak