Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe serca

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1 szklanka
mąka pszenna 25 dag
margaryna 2 łyzki
mleko 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 szt
sok z połowy cytryny
skórka otarta z połowy cytryny
sól do smaku
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe serca

Miód z tłuszczem podgrzać, ale nie gotować. Po ostudzeniu dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników, mleko,sok i skórkę z cytryny, posolić. Ciasto starannie wyrobić i zostawić w chłodnym miejscu na noc. Rozwałkować na grubość pół centymetra i wykrawać foremką dość duże serca. Piec około 15-20 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po ostudzeniu można je posmarować lukrem czekoladowym. Gdy lukier wyschnie ułożyć je na blasze i wsunąć jeszcze raz na 1-2 minuty do ciepłego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.10.2011 11:45
pyszny piernik
owca441 29.05.2011 23:01
smaczne
owca441 29.05.2011 23:01
smaczne
traktorek 17.05.2011 22:29
wypróbuję
IKrakowianka 17.04.2011 15:02
smaczne !
Edyta38 12.04.2011 20:49
przepis super warty uwagi:)
kuklik 02.04.2011 16:54
ciekawe
Robert10 28.03.2011 10:43
pyszności
MAR3STA 26.03.2011 16:55
pycha!
patusia 26.03.2011 00:51
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak