Sposób przygotowania

Miód z tłuszczem podgrzać, ale nie gotować. Po ostudzeniu dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników, mleko,sok i skórkę z cytryny, posolić. Ciasto starannie wyrobić i zostawić w chłodnym miejscu na noc. Rozwałkować na grubość pół centymetra i wykrawać foremką dość duże serca. Piec około 15-20 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po ostudzeniu można je posmarować lukrem czekoladowym. Gdy lukier wyschnie ułożyć je na blasze i wsunąć jeszcze raz na 1-2 minuty do ciepłego piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszności
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    przepis super warty uwagi:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne !
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wypróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pyszny piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !