Sposób przygotowania

Schłodzone masło posiekać z mąką i szczyptą soli. Dodać 10 dag cukru pudru, śmietanę i żółtko. Szybko zagnieść kruche ciasto i uformować z niego kulkę, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na 1-2 godziny. Później ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm . Wylepić ciastem dno i boki formy na tartę, ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 200st C i upiec na rumiano (ok. 25 min) Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Udekorować bitą śmietaną,truskawkami i bezikami. Od razu podawać.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjadłabym taki deser
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    musi byc pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    te beziki mnie ciekawią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !