Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z bitą śmietaną i bezikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
salamandra do smaku
cukier puder 15 dag
masło 15 dag
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
śmietanka 300 ml
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z bitą śmietaną i bezikami

Schłodzone masło posiekać z mąką i szczyptą soli. Dodać 10 dag cukru pudru, śmietanę i żółtko. Szybko zagnieść kruche ciasto i uformować z niego kulkę, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na 1-2 godziny. Później ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm . Wylepić ciastem dno i boki formy na tartę, ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 200st C i upiec na rumiano (ok. 25 min) Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Udekorować bitą śmietaną,truskawkami i bezikami. Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 29.11.2013 14:23
te beziki mnie ciekawią
Wafelek2601 22.07.2011 10:21
pyszna
rzenia15 11.07.2011 10:12
musi byc pyszna
Margo1 19.05.2011 10:27
ekstra
Monika193
Monika193 17.05.2011 21:53
zjadłabym taki deser
traktorek 29.04.2011 19:46
świetne
Ania67 28.03.2011 10:06
rewelacja
kuklik 26.03.2011 11:02
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak