Sposób przygotowania

Mięsko mielone doprawiamy według uznania - ja proponuję sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego. Dodajemy jajko i ryż. Proporcje ryżu do mięsa to 1:1. W zależności od tego, czy ciasto jest gęste czy nie, zagęszczamy je bułką tartą. Formujemy kotlety, które zawijamy w liście kapusty.
Liście kapusty białej zaparzamy w gotującej i osolonej wodzie. Jeżeli to kapusta pekińska nie jest wskazane żeby zaparzać liście, gdyż one są bardzo delikatne.
Uformowane kotlety, po zawinięciu w liście kapusty, zawiązuje nitką. Wkładamy je do bulionu i gotujemy ok 30 minut. Bulion doprawiamy koncentratem pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Gołąbki kojarzą mi sie z dzieciństwem, to potrawa, której nie potrafię się oprzeć. Polecam wszystkim. Łatwa i szybka do przyrządzeni. Bardzo smaczna z sosem pomidorowym.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zalewy to dobra sprawa, zwłaszcza wykonane w domu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne danie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    bardzo smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo je lubię:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    MMMM uwielbiam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    uwielbiam
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam gołąbki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam,a tak je lubię.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    apetyczne,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię to danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !