Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bosmańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby morskie 1 kg
cebula 60 g
mąka 100 g
pieczarki 150 g
masło 100 g
włoszczyzna 200 g
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bosmańska

Rybę oczyścić ,opłukać,pokroić na kawałki i ugotować w 2 l wody,włoszczyznę obrać,opłukać,utrzeć na tarce,ryby wyjąć,włożyć i ugotować jarzyny,w tym czasie obrać ryby z ości i włożyć do jarzn,pieczarki i cebulę pokroić i usmażyć na maśle ,posypać mąką,wymieszać,dodać paprykę i pieprz,dodać do garnka z rybą i włoszczyzną,doprawić do smaku,dodać rosół,gotować 5 minut,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak