Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur wędkarski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby słodkowodne 1 kg
żurek 2 torebki
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
śmietana 150 g
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żur wędkarski

Ryby oczyścić,opłukać,ugotować w osolonej wodzie,następnie ryby wyjąć,obrać z ości ,mięso ponownie wlożyć do wywaru,dodać rosół i pieprz,utarty czosnek i majeranek,zagotować,rozprowadzony w wodzie żurek dodać do wywaru,zupę doprawić śmietaną,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak