Sposób przygotowania

Mleko podgrzać, rozpuścić w nim łyżkę cukru i drożdże.
Jajka roztrzepać z resztą cukru i solą, dodać mleko z drożdżami, rozpuszczone masło i mąkę, wymieszać ciasto i odstawić do podrośnięcia.
Smażyć bliny na oleju . Podawać ze śmietaną i różnymi pikantnymi dodatkami Smak i jajkami gotowanymi na twardo

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    wyglądają smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ciekawe moze
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Prezentują się po prostu wykwintnie i elegancko.Kto by pomyślał,że to bliny? Toż to małe dzieło sztuki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ładnie się prezentują.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !