Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w sosie borowikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe z szynki 1 kg
cebula 1 szt
mąka 1/2 szkl
oliwa 4 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5 szt
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
borowiki 3-4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w sosie borowikowym

Grzyby namoczyć w wodzie na kilka godzin. Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle, włożyć do mięsa. Grzyby pokroić i razem z wodą w której się moczyły wlać do mięsa z cebulą, dodać liść laurowy, angielskie ziele. Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami mąki, przyprawą kucharek, mieloną papryką, połączyć z mięsem. Dodać przyprawę maggi, sól i pieprz do smaku. Naczynie przykryć, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temp 180 stopni. Podawać z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.05.2013 20:18
ale bym zjadła :)
olkaaa 25.03.2013 07:34
uwielbiam taki obiad
IlonaAlbertos 26.02.2013 00:07
Pyszne mięsko.
Motorek 27.01.2012 09:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak