Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gulaszu skropić oliwą i odstawić na ok 2 godziny, Po tym czasie wrzucić na patelnię i przyrumienić ze wszystkich stron na ostrym ogniu . Przełożyć do garnka . zalać ok 1,5 l wody , dodać marchewkę, cebulę, suszoną jarzynkę i listek laurowy. Gotować ok 30 min. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , dodać do zupy, po 10 minutach dodać sos Łowicz i koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby dolać przegotowanej wody. Z mąki soli i wody przygotować dość gęste ciasto na kluski. Kiedy ziemniaki są już miękkie łyżką kłaść niewielkie kluski. Po zagotowaniu zdjąć z ognia. Posypać natką pietruszki

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam gulaszową, a przepis super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    akurat na taką pogodę jaka jest teraz:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !