Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z kluskami kładzionymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z łopatki 200 g
ziemniaki 3-4 szt
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
sos meksykański
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
mąka 5 łyżek
sól szczypta
woda
włoszczyzna suszona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z kluskami kładzionymi

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gulaszu skropić oliwą i odstawić na ok 2 godziny, Po tym czasie wrzucić na patelnię i przyrumienić ze wszystkich stron na ostrym ogniu . Przełożyć do garnka . zalać ok 1,5 l wody , dodać marchewkę, cebulę, suszoną jarzynkę i listek laurowy. Gotować ok 30 min. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , dodać do zupy, po 10 minutach dodać sos Łowicz i koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby dolać przegotowanej wody. Z mąki soli i wody przygotować dość gęste ciasto na kluski. Kiedy ziemniaki są już miękkie łyżką kłaść niewielkie kluski. Po zagotowaniu zdjąć z ognia. Posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 02.07.2011 10:35
akurat na taką pogodę jaka jest teraz:)
Kopiko1983 29.03.2011 06:32
Świetny przepis!
Misiek1 26.03.2011 06:51
uwielbiam gulaszową, a przepis super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak