Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta zapiekana na szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta 100 g
mrożone liście szpinaku 200 g
śmietana 12% 50 ml
czosnek
marynowane papryczki chilli 2 szt
czarne oliwki bez pestek 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Feta zapiekana na szpinaku

Wodę wlewamy na patelnię, dodajemy szpinak i dusimy do momentu, aż odparuje 90% wody. Czosnek bardzo drobno siekamy. Śmietanę mieszamy z czosnkiem, pieprzem i solą. Wlewamy do szpinaku i dokładnie mieszając doprowadzamy do wrzenia.
Fetę dzielimy na trójkąty. Do naczynia, w którym danie będzie podane wkładamy szpinak, wyrównujemy powierzchnię, na nim układamy fetę. Na każdym trójkącie umieszczamy papryczkę i po 2 połówki czarnej oliwki.
Piekarnik rozgrzewamy do 280 stopni (górna grzałka z termoobiegiem).
Fetę zapiekamy przez 10 minut. Podajemy gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 03.09.2011 16:01
wygląda wspaniale
parysek10 03.09.2011 16:01
wygląda wspaniale
parysek10 03.09.2011 16:01
wygląda wspaniale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak