Sposób przygotowania

Wodę wlewamy na patelnię, dodajemy szpinak i dusimy do momentu, aż odparuje 90% wody. Czosnek bardzo drobno siekamy. Śmietanę mieszamy z czosnkiem, pieprzem i solą. Wlewamy do szpinaku i dokładnie mieszając doprowadzamy do wrzenia.
Fetę dzielimy na trójkąty. Do naczynia, w którym danie będzie podane wkładamy szpinak, wyrównujemy powierzchnię, na nim układamy fetę. Na każdym trójkącie umieszczamy papryczkę i po 2 połówki czarnej oliwki.
Piekarnik rozgrzewamy do 280 stopni (górna grzałka z termoobiegiem).
Fetę zapiekamy przez 10 minut. Podajemy gorącą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wygląda wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !