Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądra z fenkułem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z flądry 2 szt.
cebula biała 1 szt.
fenkuł 1 szt.
olej
sól
pieprz
folia aluminiowa
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: flądra z fenkułem

W żaroodpornej formie posmarowanej olejem ułożyć pokrojoną w talarki cebulę, na niej filety z flądry, polać białym winem. Później ułożyć pokrojony w plasterki fenkuł, przyprawić i jeszcze raz polać winem. Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku 25 minut. Na koniec zdjąć folię, włączyć grill i zapiekać 5 minut. Posypać posiekaną nacią fenkułu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.06.2012 12:23
Smakowita :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak