Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet wiśniowy z grahamek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grahamki 5 szt.
mleko 1 i 1/2 szklanki
masło 40 gram
cukier 40 gram
jajko 2 szt.
skórka starta z cytryny
wiśnie bez pestek 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: suflet wiśniowy z grahamek

Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Posmarować tłuszczem żaroodporną formę. Grahamki pokroić na kromki i zalać mlekiem.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Dodać do masy rozmoczone bułki i startą z cytryny skórkę, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, ostrożnie wymieszać z masą. Na koniec układać w żaroodpornym naczyniu na przemian warstwami wiśnie i masę z grahamek. Piec ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do średniej temperatury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak