Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moczka śląska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
mąka 200 g
kakao 100 g
cukier waniliowy 2 szt
rodzynki 200 g
migdały 200 g
orzechy 200 g
morele 200 g
gorzka czekolada 1 szt
budyń czekoladowy 1 szt
sok z dwóch cytryn
cukier ok.500 g do smkau
kawa 1 łyżka
kompot z śliwek 1 słoik
kompot z truskawek 1 słoik
kompot agrestowy
wódka 100 ml
pierniczki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Moczka śląska

Pierniki moczymy w wodzie,masło rozpuszczamy i trochę rumienimy. Do masła dodajemy mąkę oraz kakao i robimy zasmażkę. Rozmoczone na miękko pierniki łączymy z zasmażką. Dodajemy kompoty,rozpuszczony w pół szklance wody budyń, pokrojone rodzynki,migdały,orzechy i morele,czekoladę, cukier, zaparzoną w szklance kawę (bez gruntu), sól, cukier waniliowy. Całość zagotować. Do przestudzonej moczki dodajemy sok z cytryny oraz wódkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2011 09:49
fajne
kuklik 23.06.2011 14:57
nigdy nie słyszałam o czymś takim ale mnie ciekawi
Krystyna32 10.06.2011 09:35
fajne
Margo1 28.04.2011 20:51
ja również
Ania67 29.03.2011 18:13
jeszcze nie próbowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak