Sposób przygotowania

Zakwas wlewamy do gotującej się wody (ok.2 litry), doprowadzamy do wrzenia. Boczek kroimy w kostkę i rozpuszczamy na skwarki. Ziemniaki obieramy i gotujemy na miękko. Skwarki,tłuszcz,czosnek łączymy z zupą. Przyprawiamy solą,cukrem,koperkiem. Zupę podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub połówką jajka ugotowanego na twardo.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    lubię żurek, do tego jajeczko, pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczny żurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !