Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek śląski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
boczek 200 g
ziemniaki 1 kg
sól cukier koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek śląski

Zakwas wlewamy do gotującej się wody (ok.2 litry), doprowadzamy do wrzenia. Boczek kroimy w kostkę i rozpuszczamy na skwarki. Ziemniaki obieramy i gotujemy na miękko. Skwarki,tłuszcz,czosnek łączymy z zupą. Przyprawiamy solą,cukrem,koperkiem. Zupę podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub połówką jajka ugotowanego na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.06.2012 21:46
super
Neetka90 09.01.2012 21:49
super
Neetka90 09.01.2012 21:49
super
Neetka90 09.01.2012 21:49
super
Neetka90 09.01.2012 21:49
super
IKrakowianka 05.06.2011 22:25
super zupa
traktorek 31.05.2011 15:36
super
alaaa 02.05.2011 21:50
smaczny żurek
kuklik 28.04.2011 11:43
pyszny
Edyta38 07.04.2011 10:06
extra
Robert10 01.04.2011 12:21
lubię żurek, do tego jajeczko, pycha
Ania67 28.03.2011 10:08
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak