Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galantyna w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby morskiej 600 g
słonina 200 g
pieczarki 100 g
masło 100 g
cebula 100 g
galareta rybna 4 szkl
mąka ziemniaczana 50 g
jajko 1 szt
olej 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galantyna w galarecie

Rybę dwa razy zemleć,słoninę sparzyć,pokroić w kostkę,dodać do ryby ,cebulę obrać,usmażyć z pokrojonymi pieczarkami na maśle,wymieszać z solą,pieprzem , jajkiem,dodać mąkę,na zwilżonej i posmarowanej olejem ściereczce ułożyć farsz w kształcie wałka ,zawinąć ścisło i zawiązać końce,ugotować w osolonej wodzie ,następnie ostudzić,pokroić i zalać na półmisku galaretą rybną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak