Sposób przygotowania

Leszcza oczyścić,opłukać i wyfiletować,wyjąć ośći ,mięso zemleć wraz z namoczoną i odciśniętą bułką,cebulę obrać,pokroić i podsmażyć na maśle i również zemleć,włoszczyznę obrać,opłukać i zetrzeć na tarce w paski,wstawić do naczynia ,zalać wodą,osolić i gotować,następnie wyrobić masę z ryby,bułki,cebuli,jajek,dodać pieprz i sól,żelatynę namoczyć w małej ilośći zimnej wody,zrobić z masy okrągłe porcje,wrzucić do wywaru,gotować 20 min,dodać rozpuszczoną żelatynę ,doprawić do smaku,,odstawić w zimne miejsce ,gdy galaretka stężeje ,wyjąć z naczynia gomółki wraz jarzynami i galaretą,udekorować listkami sałaty i plasterkami cytryny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !