Sposób przygotowania

Do mąki przesianej przez sito dodajemy gorące mleko, solimy i mieszamy. Odstawiamy na kilka minut i dolewamy ciepła wodę i wyrabiamy energicznie ciasto. Odczekujemy znowu kilka minut i dodajemy masło sklarowane i ponownie ugniatamy ciasto. Odstawiamy ciasto na 15-20 minut i wałkujemy. Następnie za pomocą szklanki odciskamy „kółeczka” i nadziewamy ulubionym nadzieniem. Podana ilość składników jest na ok. 25-30 pierogów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !