Sposób przygotowania

Zagotować sok, cynamon, skórkę cytrynową i 1 łyżkę cukru. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody tak, aby nie było grudek i zagęścić nią sok. Jeszcze raz mieszając doprowadzić do zagotowania i zestawić z kuchenki. Wyjąć skórkę cytrynową i sok pozostawić do ostygnięcia. Twaróg, mleko, resztę cukru i cukier waniliowy utrzeć na gładka masę. Śmietanę ubić na sztywną masę i dodać do masy twarogowej. Krem twarogowy nałożyć do 4 pucharków lub kompotierek. polać sosem wiśniowym i lekko go rozprowadzić. Przed podaniem schłodzić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !