Sposób przygotowania

Zalewa:
2 szkl. wody, 1 szkl. octu, 4 łyżki cukru (nie kopiate), 1/2 łyżeczki soli

Grzyby gotować 10 min., zbierać szumowiny, odcedzić i przelać zimną wodą.
Do słoików dać 1 ziele angielskie, troszkę liście laurowego (mniej niż pół), 3 ziarenka pieprzu, marchew podgotowaną i cebulę przelaną wodą po gotującej marchwi (ma być sparzona). Układać warstwami grzyby i marchew z cebulą, zalać zalewą gotującą się (słoiki gotować 15 minut).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    sezon się zaczął można działać
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !