Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Przygotować marynatę mieszając ze sobą oliwę z oliwek, paprykę słodką mieloną, pieprz ziołowy i sól czosnkową. Marynatą zalać kurczaka i odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie całość przełożyć na patelnię i smażyć na wolnym ogniu, tak aby filet miał złotą skórkę z każdej strony. Pozbyć się nadmiaru tłuszczu, układając usmażone filety na ręczniku papierowym. Pokroić w kostkę i przełożyć do szklanej misy.

Ugotować makaron w osolonej wodzie (musi być al dente). Przelać zimną wodą i odstawić. Ostudzony dodać do kurczaka.

Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ser żółty pokroić w drobną kostkę, rzodkiewkę i ogóreczki w półplasterki, a cebulki perłowe na ćwiartki. Dodać do kurczaka i delikatnie wymieszać. Posypać solą, czarnym mielonym pieprzem i połączyć z kremem chrzanowym. Sałatkę udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Znakomicie wygląda i musi smakować rewelacyjnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    w sam raz na konkursik, pycha:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    super sałatka!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    SMAKowita!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    wygląda rewelacyjnie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super sałatka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    wspaniałe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !