Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM CZEKOLADOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 150 gram
cukier puder 60 gram
mleko 1,5 szklanki
śmietanka kremowa 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: KREM CZEKOLADOWY

Żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie, zagotować, następnie przestudzić. Mleko zagotować, dodać czekoladę, trzymać na gazie, aż czekolada się rozpuści. Dodać żelatynę, wymieszać. Gdy masa zacznie gęstnieć dodać śmietanę ubitą z cukrem i całość delikatnie wymieszać. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 02.04.2011 09:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak