Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA MIKUŁKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 50 gram
cukier puder 200 gram
migdały 100 gram
jajko 1 sztuka
mąka 200 gram
woda 100 ml
rum 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA MIKUŁKI

Migdały sparzyć, obrać ze skórki i bardzo drobno posiekać. Mąkę przesiać, wrzucić do wrzątku i dokładnie wymieszać. Dodać masło, cukier, wiórki kokosowe i rum. Zagnieść ciasto na Solnicy. Rozwałkować na cienki placek. Foremkami odcinać z placka różne wzory. Powstałe ciastka posmarować z wierzchu rozmąconym jajkiem, posypać migdałami, ułożyć na blasze i upiec w mocno nagrzanym piekarniku. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak