Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta by Yvonne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta 200 g
Świeże liście szpinaku 250 g
jogurt naturalny 2 łyżki
czosnek
białko 2 szt
marynowana papryczka chilli 2 szt
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Feta by Yvonne

Jogurt miksujemy z czosnkiem, białkami i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak, przykrywamy naczynie i smażymy liście przez 2 minuty. Odstawiamy. Fetę dzielimy na 2 części, piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (bez termoobiegu). Szpinak mieszamy z sosem jogurtowym i wylewamy go na dno żaroodpornego naczynia. Na sosie układamy fetę, na każdej porcji kładziemy po 1 papryczce. Zapiekamy przez 10 minut na najwyższym poziomie piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 27.06.2012 08:38
fajne
koala 17.05.2012 15:51
pychota:)
Renata16 12.04.2012 13:04
napewno będzie smakować
kotlet 24.08.2011 23:13
bardzo fajnie wygląda- jednym słowem widowiskowe...
Dawid15 02.05.2011 06:58
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak