Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieciorka duszona z kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka 1 puszka
duzy pomidor 1 szt
pieczarki 5 dkg
czosnek
kiełki fasoli mung 3 dkg
oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka duszona z kiełkami

Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry. Cieciorkę odcedzić z zalewy. Czosnek bardzo drobno posiekać. Kiełki oczyścić z okryw nasiennych, kilkakrotnie przesiekać. Na patelnię wlać oliwę, dodać cebulę, zeszklić. Wrzucić pieczarki, smażyć przez 2 minuty, dodać zmiksowanego pomidora, cieciorkę, czosnek i kiełki. Dusić wszystko przez 2 minuty. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.07.2014 20:29
ciekawy przepis
Gosia40 26.03.2011 10:28
rewelacyjnie wygląda i tak też pewnie smakuje
Emilia22 25.03.2011 18:30
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak