Sposób przygotowania

1 kg rydzów ugotować w osolonej wodzie. 1/2 szkl. oleju dać co rondelka, zetrzeć lub pokroić 3 cebule i dusić 10 minut (ma być zeszklona, nie rumiana). Następnie wlać do tego 1/2 szkl. wody, nie całe 1/2 szkl. octu, dodać 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 liście laurowe, słoik przecieru, do tego dać trochę pieprzu mielonego i ugotowane i odcedzone rydze i poddusić 10 min. Wsypać do sloików i pasteryzować 40 minut (nie gotować).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    lubię rydze w jajecznicy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dziś zebrałem pierwsze rydze w tym roku, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !