Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa malinowo porzeczkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 25 dag
porzeczki 25 dag
śmietana 1.8 l
mąka ziemniaczana 1 dag
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa malinowo porzeczkowa

Owoce przebrać, opłukać, zmiażdżyć, wycisnąć sok przez płótno. Pozostała masę zalać wodą, ugotować , przecedzić, osłodzić. Podprawić zawiesiną z mąki i 1/8l zimnego. Zagotować, połączyć ze śmietaną, połączyć ze śmietaną i sokiem z malin i porzeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 26.05.2011 12:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak