Sposób przygotowania

Cukinię kroimy w plastry o grubości 4 mm. Każdy plaster posypujemy Kucharkiem i białym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę z pomidorów oraz olej rzepakowy. Ząbki czosnku kroimy wzdłuż na połowę. Oliwki kroimy w plasterki. Na gorący olej wrzucamy czosnek oraz papryczkę chilli. Smażymy około 2 minut, następnie wyjmujemy z oleju. Na patelnię wkładamy plastry cukinii stroną z przyprawami do góry. Smażymy około 5 minut (aż nabiorą złotawego koloru). Mieszamy ze sobą sól oraz pieprz. Plastry odwracamy i posypujemy mieszanką przypraw. Dosmażamy. Kiedy cukinia jest już usmażona, zdejmujemy ją z patelni, na którą wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Smażymy je ok. 1 minuty. Wyjmujemy i układamy obok cukinii z czosnkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !