Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa migdałowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały słodkie 20 dag
migdały gorzkie 1 dag
majeranek 2 dag
ryż 12 dag
mleczko 1.25 L
cukeir 8 dag
rodzynki 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa migdałowa

Migdały sparzyć, obrać, przepuścić przez maszynkę i utłuc w moździerzu. Ugotować ryż na sypko. Rodzynki przebrać i opłukać, mleko zagotować, zalać nim migdały, włożyć rodzynki i ryż

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 06.02.2012 11:22
smaczna zupa:)
malaczarna23 19.07.2011 20:44
ciekawa
Tahitha 26.03.2011 13:23
Takiej zupy jeszcze nie jadłam :) Myślę, że jest smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak