Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb „3 zboża”

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 350 ml
ciasto zakwaszone 1 łyżka
mąka pszenna 180 g
mąka żytnia 180 g
mąka orkiszowa 180 g
cukier 2 łyżki
sól 3 łyżeczki
drożdże świeże 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb „3 zboża”

Do automatu do pieczenia chleba wrzucamy kolejno: maślankę, ciasto zakwaszone, mąkę pszenną, sól, cukier, pozostałą mąkę i pokruszone drożdże. Ustawiamy program: pieczywo pełnoziarniste (3 godziny i 40 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak