Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne mięso z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 szt
imbir do smaku
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ananas w puszce 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 4 łyżki
mięso mielone 75 dag
śmietana 22% 15 dag
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne mięso z ananasem

Pory oczyścić,naciąć wzdłuż(nie docinać do końca),dokładnie opłukać pod bieżącą wodą,następnie pokroić na kawałeczki.Wrzucić na wrzątek i gotować 2 minuty.Przelać zimną wodą,osączyć na sitku.Chili oczyścić,strączek pokroić na kawałeczki.Papryki przekroić wzdłuż,usunąć nasionka,strąki opłukać,pokroić w paseczki.Na patelni rozgrzać oliwę,podsmażyć starty imbir i chili.Dodać mięso,mieszając,smażyć kilka minut.Następnie dodać pokrojone na kawałki krążki ananasa i paprykę,smażyć razem jeszcze 5 minut.Pod koniec smażenia dodać pory.Całość wymieszać ze śmietaną.Przyprawić.Podawać z ryżem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 15.06.2011 16:33
super
anja3107 06.05.2011 10:38
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak