Sposób przygotowania

Pory oczyścić,naciąć wzdłuż(nie docinać do końca),dokładnie opłukać pod bieżącą wodą,następnie pokroić na kawałeczki.Wrzucić na wrzątek i gotować 2 minuty.Przelać zimną wodą,osączyć na sitku.Chili oczyścić,strączek pokroić na kawałeczki.Papryki przekroić wzdłuż,usunąć nasionka,strąki opłukać,pokroić w paseczki.Na patelni rozgrzać oliwę,podsmażyć starty imbir i chili.Dodać mięso,mieszając,smażyć kilka minut.Następnie dodać pokrojone na kawałki krążki ananasa i paprykę,smażyć razem jeszcze 5 minut.Pod koniec smażenia dodać pory.Całość wymieszać ze śmietaną.Przyprawić.Podawać z ryżem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !