Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja śliwowica

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1 kg
spirytus 1 litr
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: moja śliwowica

śliwki pokroić i wyjąć pestki,włożyć do słoika wsypać cukier i zalać spirytusem.Zamknąć słoik i pozostawić na 4 lub 5 tygodni po tym czasie zlać śliwki i przefiltrować lub przecedzić przez sitko.przelać do butelek i odstawić na pół roku.Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 07.01.2012 12:02
na pewno pyszna
MAR3STA 26.03.2011 15:46
poproszę kieliszek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak