Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z karmelowym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 200 g
cukier puder 1/3 szklanki
żółtko jajek 2
orzechy włoskie
masło 100 g
kajmak 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z karmelowym nadzieniem

Składniki posiekać nożem, szybko zagnieść, włożyć do lodówki na 30 minut. Ciastem wyłożyć foremki do babeczek wysmarowanych uprzednio tłuszczem Piec około 13 - 15 minut w temperaturze 200 stopni,Zrobić masę karmelową: masło rozetrzeć puszystą masę. Stopniowo, po łyżce, dodawać masy kajmakowej, cały czas miksując. Schłodzić przez pół godziny. Masę przełożyć na babeczki, udekorować orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.02.2014 06:54
wyglądają apetycznie
fotoviderek 26.01.2014 09:50
Moje smaki :)
Ania67 04.09.2013 18:36
Super apetyczne
Wafelek2601 02.06.2011 08:04
super wyglądają
alaaa 24.05.2011 16:35
jak pysznie wyglądają,,
Dorota59 23.05.2011 12:37
ale cudeńka
Tika4444 22.05.2011 20:13
wyglądaja pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak