Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bananowo czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mąka pszenna 1\\2 szklanki
sól 1 łyżeczka
masło 3\\4 szkl
cukier puder 1\\2 szklanki
cukier br 1\\2 szklanki
jajko
płatki owsiane 1 szklanka
czekolada
orzechy włoskie 1\\2 szklanki
ekstrakt z wanili 1\\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bananowo czekoladowe

Do miski dajemy masło i cukier i dobrze ucieramy, potem dodajemy jajko i wanilię, następnie to dajmy banana w malutkich kawałkach . W osobnej miseczce dajmy mąkę , sodę , sól wymieszajmy aby się dobrze razem połączyły i połączmy to z wcześniejszą masą , następnie dajemy do całej już masy płatki, czekoladę - również w małych kawałeczkach i rozdrobnione orzechy . Mieszamy na niskich obrotach . Specjalną łyżeczką nakładamy ciasto na papier pergaminowy i pieczemy do 25 minut. Potem przekładamy na drut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 27.03.2012 22:14
super
ElizaT 26.03.2011 23:28
nieźle
Margo1 25.03.2011 17:34
na taką kratkę aby przestygły.
Babciagramolka 25.03.2011 16:55
Co to znaczy ,że przekładamy ciasteczka na drut ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak