Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinówka zimowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 1/2 kg
wódka 3/4 litra
cytryna 1
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: malinówka zimowa

W rondlu gotujemy wodę,cukier i sok z cytryny. Przebrane maliny wkładamy do miski ,rozgniatamy i zalewamy roztworem. Odstawiamy na 12 godzin.Zagotowujemy i przecedzamy przez lnianą ściereczkę i mieszamy z alkoholem,Przelewamy do butelek i przechowujemy w ciemnym miejscu.Idealna na zimę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 05.06.2011 22:58
super!
Grażyna13 27.04.2011 09:29
Podoba mi się :)
MAR3STA 01.04.2011 22:50
super!
Babciagramolka 25.03.2011 17:04
Mniam- na mrozy akurat ( i na każda inną okazję )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak