Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
jajko 1 szt
mleko 50 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
salami 4 (z pieprzem)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce

Plastry schabu cienko rozbijamy. Posypujemy z obu stron Kucharkiem i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po 2 plasterki salami i zwijamy ciasno w rulon.
Jajko rozkłócimy z mlekiem, odrobiną Kucharka i pieprzu.
Roladki panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 20.05.2011 12:28
super;]
Babciagramolka 25.03.2011 17:05
Lubię salami- trzeba spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak