Sposób przygotowania

• ziemniaki obrać umyć, cukinie umyć, zetrzeć na tarce do warzyw,
• dodać sól, pieprz, jajko i mąkę, wymieszać,
• z powstałej masy usmażyć większe placki,
• zabezpieczyć przed wystygnięciem,
• plastry boczku pokroić, obsmażyć na chrupko, zdjąć z patelni,
• na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojony w plastry czosnek i posiekany szczypiorek,
• dodać szpinak, chwilę smażyć,
• wlać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową,
• wymieszać, chwile dusić,
• na placki wyłożyć porcje szpinaku, złożyć placki na pół i posypać boczkiem.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zdrowo i smacznie.Do zrobienia niebawem.
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo interesujący przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    kapitalny przepis :) zapisuję sobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !