Sposób przygotowania

Pomidora i ogórka kroimy w ósemki. Plastry salami zwijamy w ruloniki i przekrawamy je na pół. Pieczarki kroimy na połowy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Suszonego pomidora kroimy w paseczki. Tortillę podsuszamy lekko w piekarniku i kroimy na 7 trójkątów. Plasterki boczku kładziemy na zimnej, suchej patelni, włączamy gaz (najmniejszy możliwy płomień) i wytapiamy boczek.

Wszystkie składniki sosu wkładamy do blendera i miksujemy na gładki sos.

Składniki rozkładamy na półmisku, sos podajemy osobno.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo lubię taki misz masz na talerzu - zarówno na obiad jak i na kolację

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !