Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa gwiazda

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
masło 3 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 5 dag
cukier 12 dag
mąka 12 dag
krem czekoladowy
NA POLEWĘ CIEMNĄ :
masło 15 dag
kakao 2 łyżki
woda 2 łyżki
cukier puder 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa gwiazda

Miksujemy same żółtka z cukrem , masłem i 3 łyżkami wody ,po chwili dodać mąkę , proszek, i kakao, wymieszać i połączyć z pianą z białek i to ciasto przelewamy do natłuszczonej i bułką tartą formy w kształcie gwiazdy . I pieczemy do 25 minut . I ostudzić . Zaś składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku cały czas mieszając. Ciasto już przestudzone przekroić wzdłuż na 2 części , przekładamy kremem czekoladowym , i polać przygotowaną polewą . Na gwieżdzie możemy porobić dowolne wzorki z białej czekolady .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.02.2013 18:49
świetna
ilka_86 05.03.2012 18:34
fajny przepis
ElizaT 26.03.2011 23:28
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak