Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wstążki nieco chińskie

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion cielęcy 1 kostka
konserwowa fasolka szparagowa 200 gramów
pojedyńcza pierś z kurczaka 1 sztuka
ciemny sos sojowy 1 łyżka
olej ryżowy 1 łyżka
sos sambal oelek 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/3 łyżeczki
trawa cytrynowa 1/2 sztuki
makaron ryżowy wstążki 10 dag
grzyby 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wstążki nieco chińskie

We wrzątku rozpuścić kostkę rosołową, wrzucić makaron, przykryć, po 3 minutach odcedzić.

Pierś pokroić w paski, wymieszać z sosem sojowym, odstawić na chwilę.

Grzyby gotować w niewielkiej ilości wody przez 10 minut. Odcedzić.

W woku rozgrzać olej, wrzucić mięso, podsmażyć na dużym ogniu. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, dodać wraz z sambalem, trawą cytrynową, grzybami i pieprzem do mięsa. Dodać makaron. W razie potrzeby dosolić. Smażyć wszystko przez 5 minut na dużym ogniu ciągle mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 27.03.2011 00:16
ile tych grzybów i jakie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak